Näringslivets Transportråd

transportpng

Jenny Larsson ledamot i regeringens nya elektrifieringskommission

Jenny Larsson ledamot i regeringens nya elektrifieringskommission
Skriv ut

Infrastrukturminister Tomas Eneroth har idag utsett Jenny Larsson, vd Hitachi ABB Power Grids i Sverige och ordförande för Näringslivets Transportråd, till en av ledamöterna i den elektrifieringskommission som inrättas under Infrastrukturdepartementet. Elektrifieringskommissionen kommer att ledas av infrastrukturminister Tomas Eneroth och bestå av 16 ledamöter samt ordförande.

Elektrifieringskommissionen har i uppdrag att påskynda elektrifieringen av transportsektorn med särskilt fokus på tunga transporter. Kommissionen ska vara ett rådgivande organ till regeringen och bland annat bidra till att påskynda investeringar i elvägar, laddinfrastruktur för ellastbilar samt andra effektiva tillämpningar. Kommissionen ska även belysa finansieringsfrågor, effekter på elförsörjningen av att godstrafiken ställer om och ta fram en handlingsplan för elektrifiering av de mest trafikerade vägarna i Sverige. Uppdraget pågår till 31 december 2022.

– Elektrifiering av transportsektorn och de tunga transporterna är en viktig pusselbit för minskade växthusgasutsläpp. Det är mycket bra att regeringen nu har inrättat elektrifieringskommissionen och jag ser framemot att driva på arbetet med elektrifiering tillsammans med de andra ledamöterna, säger Jenny Larsson.

Jenny Larsson är sedan årsskiftet 2020 vd för Hitachi ABB Power Grids i Sverige och har över 20 års erfarenhet inom energibranschen. Hon är sedan april 2020 även ordförande för Näringslivets Transportråd.

Mer information kan fås av kanslichef Jenni Ranhagen jenni.ranhagen@transportrad.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *